Yemekten Sonra Çay
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemekten Sonra Çay
Çay öncelikle Türk toplumu için en önemli içeceklerden biridir demiyorum çünki en önemli içecektir. Çay karadeniz bölgemizde yetişen ve o yörenin kaliteli toprağı ve hava şartları nedeniyle mükemmel bir daha ulaşan bir bitkidir. Bu bitki yaprakları toplanıp önce kurutulur ve daha sonra bu kuru yapraklar kaynatılır. Bu şekilde yapılan çayın tadınada doyum olmaz. Son yıllarda meyveli soğuk çaylarda çıkmıştır bunlarda gerçekten çok güzeldir. Bunlarda çay otu ve meyvelerin beraber kaynatılmasıyla yapılır daha sonra tabiki soğutularak servis yapılır. Yani çay soğuk çaylarda öncelikle kaynatılırlar. Çay genelde Türk halkında gün içinde çok tüketilir fakat her evde yemekten sonra 1 çay sefası vardır. Buda günden güne oturmuş bir şeydir. Yemekten sonra çay içmek bizim kültürümüzün en büyük parçasıdır.
https://yemektensonracay.wordpress.com
https://yemektensonracay.wordpress.com
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz