Ev Baklavası
1 sayfadaki 1 sayfası
Ev Baklavası
Ev baklavası öncelikle dışarıda satılan baklavalardan biraz değişiktir diyerek lafımıza başlayalım. Nedenine gelecek olursak evde dışarıda satılan baklavaların hamurları kadar ince hamur açılamamaktadır. Bu sebeple evde yapılan baklavaların hamurları biraz daha kalın olur ve 1 baklavada normalde 40 kat hamur kullanılıyorsa ev baklavasında 20 kat kullanılır. Tabi bunun nedenlerinden biride bir fabrikada baklava yapılırken çok hamur açılacağı için sürenin bir önemi yoktur fakat evde annelerimiz o kadar uğraşamazlar ve çokta uzun sürdüğü için elleride alışık olmadığı için bu işlemde biraz daha zorlanabilirler. Sitemizde ilerleyen günlerde ev baklavasının nasıl yapıldığı hakkında anlatımlı bir konu yayınlayacağız ve sürekli farklı baklava tarifleri vereceğiz sizler için.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz